Naročanje pacientov

Naročanje na pregled in naročilo receptov stalne terapije

 

V Zdravstvenem domu Ptuj se pacienti lahko naročajo na zdravstvene storitve:

1. elektronsko – a) prek portala eNaročanje

                            b) prek elektronske pošte – kontaktni podatki posameznih ambulant so navedeni na spletni strani ZD Ptuj

                            S 1.9.2023 smo ukinili uporabo dosedanje spletne pošte v splošnih ambulantah družinske medicine.

                            Komunicirati bo možno le preko portala PRI ZDRAVNIKU 

2. osebno – znotraj ordinacijskega časa - triaža

3. po telefonukontaktni podatki

V kolikor pa ne dobijo ambulante svojega osebnega zdravnika oz. nadomestnega, pa imamo še dodatno telefonsko številko na katero lahko pacienti pokličejo 02/787-15-00 (od 7 do 13.30 ure , pon -pet) . Oddajo samo telefonsko številko na katero jih bomo poklicali. Klic bodo dobili isti ali naslednji dan, kar je v skladu z zakonom o pacientovih pravicah in 4. členom Pravilnika o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov.

Spisek nadomeščanja splošnih ambulant v času odsotnosti

4. fizično po pošti

Prosimo, da pri naročanju prek elektronske pošte ne pošiljate nobenih priponk ali podatkov o Vašem zdravstvenem stanju. Naročanje po elektronski pošti NI NAMENJENO pošiljanju izvidov, zdravstvenim vprašanjem, interpretaciji izvidov, izmenjavi zdravstvenih informacij, zdravstvenim nasvetom ali drugim administrativnim zadevam, temveč IZKLJUČNO NAROČANJU NA NENUJNE PREGLEDE in NAROČILU RECEPTOV STALNE TERAPIJE.

V primeru akutnih stanj ali nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, ko potrebujete pregled čimprej, je za natančno oceno Vašega zdravstvenega stanja nujna neposredna komunikacija z zdravstvenim delavcem bodisi telefonsko ali osebno in v teh primerih se elektronske komunikacije prek elektronske pošte ne moremo posluževati.

V primeru nujnih stanj prosimo in predlagamo, da aktivirate Službo nujne medicinske pomoči na številko 112.

Priporočljivo je, da recepte stalne terapije naročite 1 teden ali najpozneje 3 delovne dni pred porabo zdravil. Preden naročite zdravila preverite v lekarni ali imate še veljaven obnovljiv recept. Za naročilo receptov stalne terapije, si pripravite seznam z: imeni zdravil, jakostjo zdravil (mg), načinom odmerjanja zdravil (npr. Lekadol 500 mg 3x1 tbl. na dan). V primeru neurejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, lahko recepte stalne terapije naročite samo osebno v ambulanti (potrebno je doplačilo). Recepti bodo pripravljeni v elektronski obliki najkasneje v treh delovnih dneh od naročila. Ne pozabite: o vseh spremembah zdravljenja je potrebno obvestiti Vašega osebnega zdravnika pred predpisom recepta za novo uvedeno terapijo, ki so jo svetovali drugi zdravniki, tako, da v ambulanto prinesete izvid. Izvid je podlaga za predpis recepta.

  • V primeru naročanja na pregled po elektronski pošti boste povratni elektronsko sporočilo s terminom pregleda, glede na zakonske odredbe, prejeli najkasneje naslednji delovni dan.
  • V primeru naročila receptov stalne terapije povratne elektronske pošte ne boste prejeli. Naročeni recepti preko elektronske pošte bodo pripravljeni v roku 3 delovnih dni.
  • Na vse druge zadeve, ki niso vezane na naročanje na pregled, odgovora ne boste prejeli.

                                                                                  

                                                                                                                                               Direktorica

                                                                                                                                         Metka Petek Uhan, dr. med. spec.