Na vsebino

Novice, obvestila

10 mar

Priznanje za poslovno odličnost po modelu EFQM, je plod in trud 14 letnega dela vseh zaposlenih na sistemu vodenja kakovosti v ZD Ptuj.

V tem obdobju smo uspešno pridobili in ohranili certifikat kakovosti (ISO 9001:2000, ISO 9001:2008 in ISO 9001:2015). Za ocenjevanje po modelu poslovne odličnosti smo se odločili predvsem zaradi nadgradnje sistema vodenja kakovosti. Z ocenjevanjem po navedenem modelu smo dobili vpogled kje smo na poti odličnosti, s tem pa tudi globalno primerljivost in prepoznavnost.

Strateško razmišljanje nam že v preteklosti ni bilo tuje. Prav vzpostavitev sistema vodenja kakovosti, je bila strateška odločitev, ki danes predstavlja temelj za vsako uvedeno novost. Pomembna je agilnost in pripadnost vseh zaposlenih v zavodu na vseh lokacijah in področjih delovanja, kar omogoča uspešno odzivanje na sodobne izzive časa in potrebe prebivalstva. Naše temeljno poslanstvo je zagotavljati pacientom čimbolj kakovostno in varno zdravstveno oskrbo. S celovitim pristopom do zdravja usmerjamo naše paciente na pot, ki vodi do zdravega, zadovoljnega in kakovostnega življenja posameznika.

Ponosni smo, da smo prvi zdravstveni dom v Sloveniji, ki je prejel Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost. Dosegli smo 5 zvezdic. V točkovnem sistemu smo dosegli preko 500 točk že v prvem ocenjevanju. S tem smo pridobili mednarodno priznani certifikat odličnosti EFQM »Priznani v odličnosti – Recognised for Excellence – 5 zvezdic«. Se posebej smo ponosni, da smo prva organizacija javnega sektorja, ki je kadarkoli prejela to prestižno priznanje.

Želimo, da bi imeli urejen sistem vodenja kakovosti in s tem živeli odličnost v vseh zdravstvenih organizacijah in v javnem sektorju, v slovenskem prostoru in tudi širše.

Ob tej priložnosti zahvala vsem zaposlenim za njihov doprinos k rezultatu.

Viri:

https://w>ww.si21.com/Gospodarstvo/Zdravstveni_dom_Ptuj_/

https://www.metropolitan.si/aktualno/priznanje-rs-za-poslovno-odlicnost-za-leto-2020-prejel-zdravstveni-dom-ptuj/

https://www.facebook.com/Mestna-ob%C4%8Dina-Ptuj-1495852147302134/

https://www.ptuj.si/objava/388233

 https://www.radio-ptuj.si/podravje-na-moji-dlani/lokalne-novice/4349-zdravstveni-dom-ptuj-prejel-drzavno-priznanje-za-poslovno-odlicnost

https://net-tv.si/zdravstveni-dom-ptuj-je-letosnji-prejemnik-drzavnega-priznanja-za-poslovno-odlicnost/

https://ptujinfo.com/novica/lokalno/foto-zdravstveni-dom-ptuj-pridobil-priznanje-za-odlicnost-sodijo-med-pionirje-na

https://www.si21.com/Gospodarstvo/Zdravstveni_dom_Ptuj_/

 

07 feb

Obveščamo vas,

da v ponedeljek 8.2.2021 ni množičnega testiranja za širšo populacijo.

 

V torek, 9.2.2021 izvajamo množično testiranje za širšo populacijo

  • v Kidričevem od 11.00 do 14.00  

  • na Ptuju v kontejnerju št. 2 od 13.00 do 17.00